Cele mai bune smartphone-uri de pe piață. Cum să îți alegi telefonul perfect

Care sunt lucrurile pe care NU trebuie să le faci atunci când ai în plan să îți cumperi un telefon nou.

Potrivit celor de la Android Authority, iată lista cu cele mai frecvente cinci greșeli făcute de oameni atunci când vor să își cumpere un nou smartphone.

1. Cumpărăm un telefon mult prea scump

Trebuie mai întâi să stabilim bugetul pe care am dori să îl avem pentru telefon, iar ulterior să ne decidem asupra modelului dorit. Mai rău este să îți achiziționezi un telefon în rate, iar mai apoi să rămâi fără bani pentru alte cheltuieli de zi cu zi.

2. Alegem telefonul în funcție de brand-ul lui

Încă o greșeală frecventă și la fel de gravă pe care o facem, este să alegem doar în funcție de numele brandului. Mai exact, mulți preferă din start telefonul produs de o anumită companie cunoscută și refuză să se intereseze de produsele mai puțin faimoase.

De exemplu, OnePlus produce telefoane la fel de bune ca rivalele sale cunoscute, iar prețul este unul mult mai mic. Pentru un OnePlus 5T, care este asemănător cu un Samsung Galaxy s8, prețul este mult mai mic.

Trebuie ținut cont că nu este neapărat o regulă ca marile companii să ofere automat telefoane de o calitate mai bună ca producătorii mai mici. De obicei, utilizatorii plătesc sume mari doar pentru numele brandului de pe telefon, nu neapărat pentru calitatea sa deosebită.

3. Cumpărăm un telefon fără să știm exact ce ne dorim de la el

Un detaliu foarte important atunci când achiziționăm un telefon este să știm de ce ne dorim acel telefon și ce specificații anume ne interesează: camera foto, procesorul, memoria, puterea bateriei sau designul acestuia.

După ce am stabilit ce ne interesează mai exact la viitorul smartphone, este mult mai ușor să alegem telefonul potrivit, deoarece numărul opțiunilor se va restrânge considerabil. Vor fi luate în calcul numai modelele care au specificațiile pe care ni le dorim.

4. Excludem din start modelele de telefoane vechi

Unele telefoane produse cu un an sau doi în urmă pot fi la fel de bune ca modelele mai noi, sau chiar mai performante. Iar marele avantaj este că sunt mult mai ieftine.

Trebuie să ținem cont că de cele mai multe ori un smartphone lansat anul acesta are doar puține îmbunătățiri la nivel de performanță față de versiunea de anul trecut. Iar alteori este schimbat numai ca design.

Spre exemplu, cei de la Android Authority precizează că un Samsung Galaxy S7 Edge este la fel de bun ca un Samsung Galaxy S8. Iar prețulest este mult mai mic: 500 de dolari în loc de 725.

5. Nu avem răbdare să căutăm oferte

De multe ori luăm decizia de a cumpăra un nou telefon foarte repede și nu mai vrem să pierdem timpul căutând în multe magazine. Din cauza asta, riscăm să ratăm oferte foarte bune. 

De aceea, ar fi bine să comparăm mai întâi produsele oferite de mai multe magazine, pentru că e posibil să găsim telefonul dorit la un preț mult mai mic. În acest fel putem face economii importante. E adevarat ca este nevoie de timp pentru cercetare, însă efortul merită.

[citeste si]

O altă ocazie bună este să profităm de promoții, precum Black Friday sau alte evenimente similare, pe care le găsim aproape tot anul.

Aceste sunt cele mai frecvente greșeli, însă experții au și alte sfaturi pentru noi: 

-să nu ne grăbim să cumpărăm un gadget imediat după lansare, pentru că prețul va fi mult mai mare,

-să ținem cont și de sistemul de operare al telefonului,

-să nu alegem telefonul doar după design, ci și dupa performanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel