Cel mai bun aeroport din lume

A fost desemnat cel mai bun aeroport din lume. 

Aeroportul Changi din Singapore a fost desemnat în 2018 cel mai bun aeroport din lume, conform clasamentului 2018 World Airport Awards, realizat de compania britanică Skytrax.

Primul aeroport care obţine titlul pentru al şaselea an consecutiv

Changi deţine prima poziţie din 2013, fiind primul aeroport care obţine titlul pentru al şaselea an consecutiv.

Clasamentul celor mai bune aeroporturi din lume este dominat de cele asiatice, pe locul doi, trei şi patru fiind aeroporturile Incheon (Seul, Coreea de Sud), Haneda (Tokyo, Japonia) şi Hong Kong. Aeroportul din Hong Kong a deţinut titlul cinci ani consecutiv, în perioada 2001-2005.

Cel mai bun aeroport european

Aeroportul din Munchen, Germania, este cel mai bun aeroport european din acest clasament, fiind pe locul şase, în timp ce aeroportul din Frankfurt este pe locul 10. Alte aeroporturi europene prezente în clasament sunt cele din Londra - Heathrow - locul opt şi Zurich, locul nouă.

Aeroportul Changi este unul dintre cele mai mari hub-uri din Asia, transportând 62,2 milioane de pasageri în 2017 şi deservind 100 de companii aeriene care au efectuat zboruri către mai mult de 400 de oraşe din întreaga lume.

[citeste si]

Clasamentul are la bază răspunsurile oferite în perioada august 2017-februarie 2018 de către 13,73 milioane de călători din peste 100 ţări, şi acoperă în total peste 500 de aeroporturi.

Studiul analizează experienţa călătorilor în diverse domenii, inclusiv check-in, sosiri, transferuri, cumpărături, securitate şi imigraţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel