Cei mai scumpi jucători din campionatele de fotbal europene

Fotbal: Mbappe îl devansează pe Salah în clasamentul celor mai scumpi jucători din campionatele europene

Internaţionalul francez Kylian Mbappe, atacantul echipei Paris Saint-Germain, este cel mai scump fotbalist care evoluează în cele cinci mari campionate din Europa, fiind evaluat la 252 milioane euro de Centrul Internaţional pentru Studii Sportive (CIES), cu sediul la Neuchatel (Elveţia). Mbappe îl devansează în această ierarhie pe Mohamed Salah, atacantul egiptean al lui FC Liverpool, a cărui valoare estimată se ridică la 219,6 milioane euro, în timp ce poziţia a treia este ocupată de englezul Raheem Sterling, jucătorul lui Manchester City, cu 207,8 milioane euro.

Starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, se află doar pe poziţia a patra, cu 167,4 milioane euro, urmat de englezul Jadon Sancho (Borussia Dortmund), cu 159,4 milioane euro. Primul jucător neofensiv din top-ul CIES Football Observatory este fundaşul englez Trent Alexander-Arnold, evaluat la 130 milioane euro, în timp ce primul portar din clasament este colegul acestuia de la Liverpool, brazilianul Alisson Becker (107,5 milioane euro).

Centrul Internaţional pentru Studii Sportive (CIES) este un centru independent de studiu, înfiinţat în 1995 ca Fundaţie între Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), Universitatea din Neuchatel, oraşul şi cantonul Neuchatel. Folosind o abordare multidisciplinară (lege, sociologie, geografie, istorie şi management), CIES oferă cercetare, servicii de educaţie şi consultanţă de nivel înalt în lumea sportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel