Cehia, Slovacia, Malta şi România, cea mai ridicată rată a angajării pentru persoanele născute în afara UE

Rata angajării în Uniunea Europeană a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani varia anul trecut de la 65% în rândul celor născuţi în afara blocului comunitar, până la 74% în rândul populaţiei autohtone şi 77% la cei născuţi în alt stat membru al UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre ale UE, în 2018 cea mai ridicată rată a angajării pentru persoanele născute în alt stat membru al UE se înregistra în Marea Britanie (86%), Portugalia (84%), Suedia (83%), Malta (81%) şi Germania (80%). De asemenea, în rândul populaţiei autohtone, cea mai ridicată rată a angajării era anul trecut în Suedia (87%), Germania şi Olanda (ambele cu 82%), Estonia (81%) şi Danemarca (80%) iar în rândul celor născuţi în afara blocului comunitar, cea mai ridicată rată a angajării era în Cehia (84%), Slovacia (81%), Malta (80%), România (78%), Polonia (77%) şi Portugalia (76%).

În contrast, Grecia înregistra cea mai scăzută rată a angajării pentru persoanele născute în alt stat membru al UE (55%) şi pentru populaţia autohtonă (60%), în timp ce Belgia avea cea mai scăzută rată a angajării pentru persoanele născute în afara UE (54%).

Vezi și: Omul de afaceri Gruia Stoica aduce China mai aproape de România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel