Cehia, boicot la Cupa Mondială de biatlon

Biatloniştii cehi au anunţat vineri că vor boicota etapa finală a Cupei Mondiale menţinută în program la Tiumen, în Rusia (22-25 martie), de către Fedderaţia internaţională de biatlon (IBU), în pofida dezvăluirilor despre dopajul instituţionalizat din Rusia, relatează AFP.

Jiri Hamza, preşedintele federaţiei cehe, a opinat în ziarul Dnes că Rusia nu poate găzdui competiţii internaţionale, ţinând cont de situaţia actuală. Cu preţul unor mici sacrificii, noi am luat o anumită poziţie şi nu ar fi bine acum s-o schimbăm. 

Antrenorul principal al lotului de biatlon din Cehia, Ondrej Rybar este de aceeaşi părere în privinţa boicotului: Avem o convingere şi trebuie s-o păstrăm. Dacă vom închide ochii, nu se va schimba nimic.

SUA și Canada vor lipsi, de asemenea



IBU a decis să menţină etapa dew la Tiumen, precizând că a acordat organizarea înainte de suspendarea comitetului olimpic rus, ca urmare a concluziilor raportului McLaren. Raportul a denunţat în decembrie existenţa unui sistem generalizat de dopaj, care beneficiază de susţinerea instituţiilor de stat.

Hamza susţine că de la Tiumen vor lipsi şi biatloniştii din SUA şi Canada, dar în schimb vor participa cei din Franţa, în frunte cu Martin Fourcade, cvintuplu campion olimpic, de 6 ori câştigător al Cupei Mondiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel