CEDO, condamnări. Radu Tudor, document devastator: Pentru numele lui Dumnezeu!

Radu Tudor a dezvăluit, vineri, cât a plătit statul român în urma condamnărilor de la CEDO și care sunt problemele pentru care se plătesc cei mai mulți bani.

Radu Tudor a prezentat, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, două documente care arată sumele uriașe pe care România le-a plătit în urma condamnărilor de la CEDO. Mai exact, statul român a plătit în ultimii șase ani 115.268.917,48 lei.

Citește și: Vâlcu: Amenințarea cu bombă nu e un accident. Să răspundă!

"Vă anunț că sumele acestea sunt plătite din banii dumneavoastră"

Jurnalistul a explicat că principalul motiv pentru care s-au plătit cele mai mari sume este situația jalnică din penitenciare. "Dacă 22 de milioane de euro este suma pe care o plătește statul român în șase ani de zile, nu voi înceta să mă întreb de ce, pentru numele lui Dumnezeu, nu vrem ca în locul plății acestor amenzi să îmbunătățim condițiile din mediul penitenciar. Peste 90% din despăgubirile care se dau de Curtea Europeană a Drepturilor Omului sunt pentru condiții inumane de detenție, pentru că descrierile celor care sunt în spațiul de detenție, în mod evident, impresionează și conving judecătorii CEDO că statul român trebuie condamnat. Numai că avem de ales între două lucruri, unul rațional și unul irațional. Noi alegem de fiecare dată partea irțională, aceea de a plăti 22 de milioane de euro amenzi și a plăti în continuare, în fiecare an, sume importante în loc ca banii aceștia să îi folosim pentru civilizarea mediului penitenciar.(...) Vă anunț că sumele acestea sunt plătite din banii dumneavoastră", a declarat Radu Tudor. 

Citește și: Alegeri PSD. Noi numiri la nivelul partidului

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel