Urmărește emisiunea live


Ceaiuri care taie pofta de dulciuri

Când pofta de dulciuri îți sabotează cura de slăbire, unele ceaiuri te pot ajuta să faci față tentațiilor. 

Iată câteva ceaiuri care țin în frâu pofta de dulciuri. 

Ceai de anghinare

Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor. Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat cinci minute. După răcire, se strecoară lichidul. Prima cană se consumă dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei.

Ceai de scorțișoară

S-a dovedit că pudra de scorţişoară are efecte benefice şi asupra gurmanzilor, deoarece temperează poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate. Se consumă cel puţin două căni de ceai de scorţişoară pe zi (înainte de masă), preparat dintr-o linguriţă rasă de scorţişoară pudră sau două batoane de scorțișoară la o cană cu apă fierbinte. Se poate adăuga și suc de mere natural. Tratamentul trebuie continuat timp de o lună.

Ceai de muguri de pin

Mugurii de pin sunt un remediu eficient în reglarea poftei exagerate de mâncare, datorită uleiului esenţial alfa pinen din compoziţia lor. Se poate consuma decoctul din muguri de pin. Acesta se prepară din trei linguri de plantă la un litru de apă, care se fierbe timp de 15 minute. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel