Ceaiul verde, beneficii în tratarea cancerului. Cum ar trebui băut

Ceai verde
Ceai verde

Ceaiul verde ar reduce riscul atacurilor de inimă și ar preveni anumite tipuri de cancer. Însă sunt prea puține studii care să întărească acestea.

Ceai verde, cancer. Chelsey Schneider, specializată în Nutriție clinică la Centrul pentru Cancer din cadrul Mount Sinai Beth Israel din New York City, susține că beneficiile potențiale ale sănătății ceaiului verde derivă din catechinele, compuși puternici antioxidanți. Una dintre aceste catechine – EGCG – se găsește la niveluri mai ridicate în ceaiul verde decât în ceaiul alb sau în cel negru. "Poate fi chiar mai puternic decât vitamina C și E, antioxidanți foarte puternici", precizează Chelsey Schneider, citată de medicinenet.com. 

Ceai verde, cancer: beneficii

Potrivit sursei citate, antioxidanții ajută la prevenirea deteriorării celulelor. Cele trei tipuri de ceaiuri amintite provin de la aceeași plantă doar sunt recoltate în momente diferite de evoluție a acesteia: ceaiul verde - din frunzele plantei mature, ceaiul alb - din frunze smulse la începutul dezvoltării, ceaiul negru - din frunze de ceai verde așezate și acoperite cu o cârpă umedă.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel