EXCLUSIV  Cea mai mare MINCIUNĂ despre pensii. Florin Cîțu, REPROȘ pentru românii care au dus statul în cârcă

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a zis, la Realitatea Plus, că Guvernul susține un singur principiu pentru pensii: ”contributivitate - pentru că nu există două Românii sau două tipuri de români, unii mai speciali decât alţii. Suntem aceiaşi oameni. (...) Sistemul de pensii astăzi este ca un caritas – cât ai oameni să contribuie, este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi cam prin anii 70 nu vor mai avea cine să le plătească pensia”.

Practic Florin Cîțu a reproșat că oamenii nu au contribuit pentru pensii. Este cea mai mare minciună să spui că românii cu pensie minimă obligatorie nu au contribuit. Mulți dintre ei, când s-a introdus pensia minimă, erau foști țărani cooperatori care nu puteau, în comunism, să plătească pensie.

În schimb, li s-au reținut contribuție prin faptul că li se puneau cote la cooperative, li se cumpărau produsele pe nimic. Datoria externă s-a plătit pe spinarea țăranilor români. Li s-a încasat cu vârf și îndesat. Oamenii nu au fost cărați în cârcă de către stat, ci ei au dus statul în cârcă. Este o mare nedreptate să spui că oamenii nu au contribuit. Și așa s-a dat prea puțină pensie! 

Pensia minimă socială garantată, numită și indemnizație socială pentru pensionari, a fost instituită de Guvernul României pentru prima dată la 1 aprilie 2009, având atunci un cuantum de 300 de lei, iar de la 1 octombrie 2009 aceasta a devenit la 350 de lei. De la 1 aprilie 2009, de această pensie minimă au beneficiat aproximativ 808.000 de persoane, dintre care mulți pensionari agricultori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel