Cea mai mare competiție de ski din România, la Poiana Brașov

Poiana Brașov
Poiana Brașov

Aproximativ 100 de schiori din zece ţări vor participa la finele lunii februarie, în Poiana Braşov, la cea mai mare competiţie de schi alpin organizată în România - FIS Children Trophy, au anunţat organizatorii.

Competiţia, lansată în premieră în România de către Asociaţia de Turism Poiana Braşov, Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi Primăria Braşov, se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 februarie şi se adresează tinerilor schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani.

Sportivii vor concura la probele de slalom uriaş şi slalom pe pârtia Subteleferic din masivul Postăvaru. Acest eveniment va continua până în anul 2022, fiind înscris încă patru ani în calendarul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), a precizat preşedintele FIS Children Trophy, Dan Ghiţă.

„Pentru mine, Children Trophy reprezintă un pas înainte în schiul alpin şi totodată o rampă de lansare pentru tinerii sportivi către schiul de înaltă performanţă, a declarat ambasadorul sportiv al competiţiei, Ioan Gabriel Nan, multiplu campion naţional şi internaţional.

Mai mulți turiști și investiții la Poiana



Schiul atrage anual un număr din ce în ce mai mare de turişti în staţiunile montane. Anul trecut, instalaţiile din Poiana Braşov au întregistrat peste 2,3 milioane de urcări.

„FIS Children Trophy se desfăşoară în Poiana Braşov datorită notorietăţii pârtiilor de aici şi a experienţei dobândite cu ocazia organizării cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE 2013 (Festivalul Olimpic de Tineret European). Un alt motiv important pentru atribuirea desfăşurării competiţiei este dotarea domeniului schiabil cu instalaţia complet automatizată pentru fabricat zăpadă artificială, compusă din 29 tunuri şi 120 de lănci şi un număr de 6 maşini de pregătit şi preparat pârtiile, a precizat Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.

Staţiunea Poiana Braşov a beneficiat, în perioada 2011-2012, de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcţiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor de 24 de kilometri acoperiţi integral de zăpadă artificială.

„Investiţia totală în modernizarea şi extinderea domeniului schiabil Poiana Braşov a costat aproximativ 33 de milioane de euro, potrivit lui Dorin Drăgoi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel