Cea mai lungă eclipsă de lună din ultimii 11 ani are loc în această noapte

luna
luna

Cea mai lungă eclipsă de lună din ultimii 10 ani se va produce în această noapte. Va începe la ora 20:24 când Luna se află sub orizont, iar fenomenul va dura în total 5 ore. Va răsări la 20:51, iar după 30 de minute (la ora 21:22) va începe să intre în umbra Pământului.

"Calea pe care Luna o va lua prin umbra Pământului este aproape direct prin centrul umbrei, astfel că această eclipsă va fi una dintre cele mai lungi", a declarat Ben Burress, astronom la Chabot Space & Science Center din California.

"Ultima eclipsă care a fost la fel de lungă ca aceasta a avut loc în anul 2000, iar următoarea se va petrece în 2018, astfel că putem vorbi despre un eveniment destul de rar", a adăugat acesta.

Strălucirea ei va scădea, în timp ce partea stângă a discului va începe să fie acoperită de umbră. Timp de o oră, umbra va acoperi discul satelitului natural, iar eclipsa totală (faza când Luna este acoperită complet de umbră) va începe la ora 22:22.

Atunci Luna se va afla numai 10 grade deasupra orizontului sud-estic, destul de jos ca cei care observă dintre blocuri să nu o poată vedea.

Maximul eclipsei se va produce la ora 23:12 când Luna ar trebui să aibă o culoare portocalie-cărămizie, cu o parte mai deschisă. Luna va ieși complet din umbră la ora 01:02, iar eclipsa se va termina la ora 02:01.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel