Ce va face Consiliul Concurenței după eșuarea privatizării CFR Marfă

Bogdan Chirițoiu: Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro
Bogdan Chirițoiu: Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro

Consiliul Concurenței susține că va continua procesul de analiză a contractului de privatizare a CFR Marfă, deși cele două părți contractante, statul român și Grupul Feroviar Român, au anunțat că nu au ajuns la un acord privind vânzarea, respectiv cumpărarea companiei de transport feroviar de marfă.

”Ne vom uita dacă s-a respectat decizia CSAT privind mutarea unor active la CFR Infrastructură de la CFR Marfă, cum sunt protejate drepturile statului, cum facem ca active valoroase să nu fie transferate la GFR şi care e impactul concurenţial pe anumite tipuri de mărfuri transportate”, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, la Realitatea Tv.

El a adăugat că GFR a depus contractul de privatizare, dar că din document lipsesc informații importante legate de piața pe care activează.

După ce a achitat o sumă în avans, GFR mai avea de plătit 170 milioane de euro pentru CFR Marfă. Licitația din iulie pentru partea de 51% din acțiunile companiei de stat a fost câștigată cu 202 milioane de euro, sumă oferită de afaceristul firma afaceristului Gruia Stoica.

Chirițoiu le-a recomandat celor două părți să nu coreleze termenul de finalizare a privatizării cu termenul de acordare a avizului din partea Consiliului Concurenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel