Ce urmează pentru Laura Codruța Kovesi. Totul se întâmplă la Bruxelles

Rodica Mitu / 24 sep 2019 / 11:03
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Echipa de negociere a Consiliului Uniunii Europene se va întâlni marţi seară, la Bruxelles, cu noua echipă de negociatori a PE pentru a discuta despre desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European.

Echipa de negociere a Consiliului Uniunii Europene se va întâlni marţi seară, la Bruxelles, cu noua echipă de negociatori a Parlamentului European pentru a discuta despre desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European, fiind aşteptat un acord, care va trebui apoi confirmat de legislativul comunitar şi de Consiliu, a explicat o purtătoare de cuvânt a PE, la solicitarea Agerpres.

„Negocierile pe acest subiect continuă marţi, începând cu ora 19:15 (20:15 - n.r.). Ne aşteptăm la un acord, care va mai trebui confirmat de Parlamentul European şi de Consiliu. Conferinţa Preşedinţilor va decide asupra paşilor următori din partea PE', a spus purtătoarea de cuvânt, Irina Lietzen.

Amintim că, joi, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a obţinut susţinerea pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European.

Până în prezent, 22 de state membre ale UE s-au alăturat iniţiativei EPPO.