Ce trebuie să știți înainte de a duce mâncare persoanelor internate în spital

Iată câteva recomandări generale care trebuie luate în considerare înainte de a aduce alimente la spital. Nu ați dori ca acest act de bunătate să aibă consecințe nedorite și chiar mortale pentru cineva care este internat.

Potrivit Mayo Clinic, înainte de a aduce mâncare, consultați asistenta, medicul sau dietetica. Cel drag poate fi în pericol de infecție sau poate avea nevoie să urmeze o dietă foarte strictă. În unele situații, chiar și bacteriile normale din alimente (cum ar fi alimentele necoapte, cum ar fi fructe sau salate) sau excesul de nutrienți (cum ar fi cele care conțin vitamina K sau substanțe necunoscute precum glutenul sau alergenii) pot fi periculoase.

Dacă primiți permisiunea de a aduce mâncare, asigurați-vă că pregătiți mâncarea în siguranță. Departamentul Agriculturii are informații excelente pe site-ul său despre siguranța alimentelor pentru persoanele vulnerabile la infecții. De-a lungul etapelor pregătirii alimentelor, este important să respectați următoarele:

Curațenia. Spălați-vă mâinile, ustensilele și blatul de gătit înainte de și după contactul cu carnea crudă, păsări de curte, fructe de mare și ouă.


Separă. Păstrați carnea crudă, păsările de curte și fructele de mare departe de alimentele care nu vor fi gătite.


Gătit. Folosiți un termometru pentru alimente - nu puteți spune că mâncarea este gătită în siguranță după cum arată.


Răciți. Refrigerați alimentele pe parcursul a două ore și păstrați frigiderul la 40 F sau mai jos.


Aduceți doar mâncare care poate fi consumată pe loc. Luați în considerare articole unice, cum ar fi iaurturi individuale, pachete de biscuiti și unt de arahide și prăjituri ambalate individual. În acest fel nu există resturi de care să vă faceți griji.


Nu depozitați alimente perisabile în cameră. Pe lângă faptul că sunt nesigure, se pot strica.


Etichetați toate produsele alimentare. Puneți numele persoanei pentru care aduceți mâncarea pe recipientul alimentar și data la care a fost pregătit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel