Ce trebuie să faci ca să îți reînnoiești permisul de conducere

permis
permis

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului de Afacerilor Interne, persoanele cărora le expiră permisul de conducere sau care şi-au schimbat numele, şi-au pierdut sau le-a fost furat permisul de conducere pot trimite solicitarea pentru eliberarea lui prin intermediul poştei electronice. 

„Pentru permisele de conducere emise după data de 01.01.2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresată şi prin corespondenţă, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior”, se arată în documentul aflat în dezbatere publică pe site-ul MAI, potrivit gandul.info.

În acest caz, odată cu solicitarea trebuie trimise şi documentele scanate în format electronic.

În cazul în care cererea a fost transmisă prin poşta electronică, pentru ridicarea permisului de conducere titularul depune la serviciul public comunitar, în original, documentele ale căror copii au fost transmise pe email.

Documente necesare

Cererea pentru eliberarea permisului de conducere sau a duplicatului trebuie însoţită de actul de identitate al titularului, în original şi copie, procura specială şi actul de identitate al persoanei împuternicite, dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere.

VEZI ȘI: Ce trebuie să faci ca să îți reînnoiești permisul

La acestea se adaugă şi documentul din care rezultă că persoana care solicită este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere. În plus, mai este necesară o declaraţie pe propria răspundere a titularului din care rezultă, după caz, pierderea ori furtul permisului, la care se adaugă două fotografii ale titularului.

Cererea pentru eliberarea permisului de conducere sau a duplicatului se depune la orice serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, mai menţionează ordinul MAI.

Până la eliberarea noului permis de conducere sau a duplicatului, solicitantului i se va da un document, care are o valabilitatea de 15 zile și care atestă depunerea actelor.

Permisul de conducere se livrează la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere.

În cazul în care cererea a fost transmisă prin corespondenţă, permisul de conducere se ridică de la serviciul public comunitar menţionat de solicitant în cerere.

Eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, a unui duplicat, sau, după caz, a unui permis de conducere având aceeaşi valabilitate administrativă cu documentul înlocuit, poate fi efectuată şi în cazul reţinerii permisului de conducere anterior pe teritoriul altui stat, dacă nu s-a dispus suspendarea ori anularea dreptului de a conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel