Ce ţi se poate întâmpla dacă dormi cu televizorul deschis

TV
TV

Poate părea greu de crezut, însă, dacă dormi cu televizorul deschis te-ai putea îngrăşa. Aceasta este concluzia Institutului Naţional de Ştiinţe ale Sănătăţii şi Mediului din Statele Unite. 

Cercetătorii de la Institutului Național de Științe ale Sănătății și Mediului din Statele Unite au efectuat un studiu care arată că există o legătură între cantitatea de lumină artificială, cum ar fi lumina produsă de un televizor, într-o cameră în timp ce cineva doarme și creșterea greutății corporale în timp.

„Expunerea la lumină noaptea poate avea efecte directe asupra semnalelor de melatonină, tulburări de somn și ritmuri circadiene, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și obezitate", potrivit studiului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, experții au folosit date dintr-o analiză a populației de sex feminin din Statele Unite, realizată în perioada iulie 2003 - martie 2009 cu femei între 35 și 74 de ani.

Astfel, cercetătorii au descoperit că cele care au dormit cu televizorul aprins s-au îngrăşat cu cel puţin cinci kilograme.  

Expunerea la lumină artificială, noaptea, poate modifica hormonii și alte procese biologice, astfel încât să crească riscul obezităţii, informează abc.es. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel