Urmărește emisiunea live


Ce știm despre CORONAVIRUS. Răspunsuri la cele mai esențiale întrebări

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Există încă multe pe care nu le știm despre coronavirusul Wuhan, iar oamenii de știință din întreaga lume se ocupă să adune date și să dezvolte un tratament. Dar iată ce se cunoaște totuși până în prezent!

Până acum, numărul total de cazuri de coronavirus confirmate la nivel global se ridică la 28.273 de persoane. De asemenea, 565 de persoane au decedat, scrie CNN. 

China continentală: 28.018 cazuri, 563 de decese

În afara Chinei continentale: 260 de cazuri în peste 25 de țări, 2 decese.

Companii aeriene: Cel puțin 25 de companii aeriene au suspendat sau au redus zborurile către și dinspre China și cel puțin nouă țări refuză intrarea călătorilor din China.

Răspunusurile la cele mai esențiale întrebări


Există un tratament? Nu, dar există semne de progres. Medicii din Thailanda spun că au tratat cu succes un pacient cu o combinație de medicamente antivirale.

Care sunt simptomele? Simptomele coronavirusului pot arăta ca gripa: febră, tuse, probleme cu respirația. Dacă prezentați aceste simptome și ați mers recent în China sau ați fost în contact cu cineva care a vizitat recent țara, experții recomandă să mergeți la medic.

Cum se răspândește virusul? Se crede că virusul se răspândește de la o persoană la alta prin particulele emise prin tuse sau strănut. Există, de asemenea, posibilitatea ca virusul să existe și să se răspândească prin materii fecale contaminate. În prezent, nu există dovezi că virusul este transmis în aer, adică nu circulă într-o încăpere mare.

Cine este expus riscului de infecție? Persoane de toate vârstele pot fi infectate cu virusul, dar persoanele în vârstă și cele cu condiții medicale preexistente sunt deosebit de vulnerabile la complicații severe.

Cum mă pot proteja? Ia aceleași măsuri de precauție pe care le-ai lua în timpul sezonului gripal. Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, acoperiți-vă nasul și gura atunci când strănutați sau tușiți, evitați contactul apropiat cu oamenii sau cu zone supra-aglomerate și purtați o mască de protecție pentru față.

Este sigur să călătorești? Multe țări, inclusiv SUA, au sfătuit să nu călătorească în China. Multe companii aeriene au suspendat călătoriile către și dinspre China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel