Ce se întâmplă după moţiune. Bogdan Chirieac: Iohannis va avea guvernul său. Viorica Dăncilă, şanse minime pentru turul II

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după ce moţiunea de cenzură a trecut şi a declarat că preşedintele Klaus Iohannis va avea din nou "guvernul său", dar şi că şansele Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale s-au diminuat. 

"Preşedintele Iohannis va avea guvernul său. Prin negocieri, se poate schimba sensibil majoritatea parlamentară. Nu e loc de speculaţii. Guvernul a căzut la dorinţa preşedintelui Iohannis, principalul motor al acestei prăbuşiri guvernamentale. Domnia sa este cel responsabil acum de formarea noului guvern. USR nu intră la guvernare fiindcă s-ar eroda foarte repede", a declarat Bogdan Chirieac. 

Viorica Dăncilă, şanse minime pentru turul II 

"Dar până la parlamentare, să nu pierdem din vedere cel mai important lucru, alegerile prezidenţiale. Cred că doamna Dăncilă are şanse minime să intre în turul II, dar cred că nici domnul Iohannis nu se simte prea bine acum, cu un contracandidat fie ca Dan Barna, fie ca Mircea Diaconu. În opinia mea, Dan Barna în ultima lună nu a făcut campanie electorală", a mai spus analistul politic. 

PNL şi Iohannis, monitorizaţi de public

Analistul Bogdan Chirieac a făcut şi o previziune legată de felul în care se va schimba opinia publică, dacă lucrurile nu se vor mişca într-o direcţie bună. 

"Ura mare era pe Liviu Dragnea, iraţională. Eliminarea lui Liviu Dragnea a trezit cumva publicul. Acum se va trezi şi mai tare, iar răspunsul va fi 'ia să vă văd ce faceţi'. În martie, dacă se fac tot şase ore între Sinaia şi Buşteni, de vină va fi PNL şi Klaus Iohannis", a declarat Bogdan Chirieac la B1TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel