Ce se întâmplă cu solicitarea Vioricăi Dăncilă către CCR, după refuzul lui Klaus Iohannis pentru remanierea guvernamentală

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la conflictul juridic Guvern - președinție, pe numirea miniștrilor interimari. Ce se întâmplă cu această sesizare după ce coaliția de guvernare s-a rupt și după ce președintele a refuzat, din nou, remanierea guvernamentală? Vezi părerea unui fost judecător CCR. 

Președintele Klaus Iohannis a refuzat, astăzi, din nou, remanierea guvernamentală. Președintele consideră că solicitarea este chiar împotriva Constituției. În ceea ce privește solicitarea premierului Viorica Dăncilă către CCR, ca să se pronunțe pe posibilul conflict între Palate, fostul judecător Toni Greblă, susține, pentru Mediafax, cu privire la obiectul sesizării, dacă mai este valabil sau nu: ”Conflictul juridic a avut loc. Nu e ca la instanțele judecătorești. Curtea funcționează după alte reguli. Acea solicitare se va rezolva printr-o decizie. Este o cale de urmat și pentru acest conflict și pentru viitoare conflicte”.

În 18 septembrie, în ședința de la ora 10:00, ar urma să fie dezbătută sesizarea premierului, de către CCR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel