Ce se întâmplă cu PSD după alianța ALDE-PRO România? Cutremur pe scena politică

Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu
Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu

ALDE și Pro România se aliază. Anunțul a fost făcut de Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook. 

Vorbim despre o alianță politică ALDE-PRO România. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că vor forma o a treia forță politică în Parlament, după PSD și PNL, iar în perioada următoare vor avea loc întâlniri pentru a fi stabilit proiectul politic al alianței ALDE-PRO România și protocolul de colaborare.

Acest proiect nu este exclus să includă o alianță electorală pentru alegerile prezidențiale, în condițiile în care ALDE s-a simțit trădat de PSD, în discuțiile pentru alegerile prezidențiale, dar și în contextul în care se vorbea de o alianță a celor trei partide, care includea și PSD, pentru Cotroceni. Atunci, PSD și-a desemnat propriul candidat, iar din ALDE erau declarații conform cărora PRO România ar fi susținut o candidatură comună dacă aceea ar fi fost a lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Întrebarea e ce se întâmplă cu PSD dacă președintele ALDE anunță acum că formează a treia forță politică, enumerând înaintea sa PSD, partidul alături de care formează o coaliție de guvernare? 

Intră Pro România la guvernare din septembrie și PSD aceeptă ideea unei alianțe politice separate ALDE-Pro România? 

sau

Iese ALDE de la guvernare și trece în Opoziție, alături de Pro România? 

În susținerea primei ipoteze, existau multe variante de discuție, informații, ipoteze prin lunile iunie-iulie, cum că din septembrie se ia în calcul să intri Pro România la guvernare. A doua variantă ar sta în picioare dacă rămân valabile declarațiile din Pro România potrivit cărora nu ar intra la guvernare în această echipă a guvernului Dăncilă. 

Victor Ponta scrie, pe Facebook, în urmă cu foarte puțin timp, că varianta a doua ar fi cea corectă, subliniind că a afirmat în 22 iulie, că va face un proiect politic cu ALDE dacă partidul condus de Tăriceanu va ieși de la guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel