Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci pâine

Din ce în ce mai mulți oameni renunţă la pâine, încercând să aibă o dietă fără carbohidrați. Rezultatele sunt destul de remarcabile: pielea lor este mai sănătoasă şi au mai multă energie. 

Iată ce se întâmplă dacă mănânci multă pâine 

Probleme de piele

Făina provoacă acnee. Aceasta este cauzată, de obicei, de glutenul din pâine. Înainte de a apela la un dermatolog, încercați să vă schimbați mai întâi dieta.

Probleme digestive

Glutenul provoacă probleme intestinale. Cu toate acestea, pâinea integrală conține un ingredient important, fibra. Cu 5-6 felii de pâine integrală putem asigura necesarul zilnic de fibre. De asemenea, puteți înlocui acest consum de fibre consumând fructe și legume.

Alte probleme cauzate de consumul excesiv al pâinii

Cauzează dependență

Pâinea este ca un drog. Făina albă mărește nivelurile de zahăr din sânge, ceea ce determină o creștere a nivelului de insulină. Dacă mănânci o felie de pâine, nivelul de zahăr din sânge va crește, dar va scădea rapid și vă veți simți mai rău. Această schimbare drastică a nivelului zahărului din sânge poate duce la diabet.

Obezitate

Pentru mulți oameni, acesta este principalul argument care îi face să renunţe la pâine.  O felie de dimensiuni medii conține 0,6 g de fibre, iar restul ingredientelor vor fi transformate în grăsimi corporale. Indicele glicemic al pâinii este mai mare decât cel al ciocolatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel