Ce se întâmplă cu 3.000 de angajați Boeing, după oprirea producție 737 MAX

Boeing 737 NG
Boeing 737 NG

3.000 de angajați ai Boeing sunt în pericolo după oprirea producției 737 MAX.

Constructorul american de aeronave Boeing a anunțat, luni, că va repartiza 3.000 de angajați pentru alte locuri de muncă, întrucât compania va opri linia de producție a aeronavelor 737 MAX începând cu jumătatea lunii ianuarie, transmite Reuters.

Anunțul a venit după ce American Airlines Group Inc și Aeromexico din Mexic au dezvăluit că care au ajuns la înțelegeri pentru compensații financiare cu Boeing, în urma pierderilor cauzate de blocarea la sol a avioanelor 737 MAX.

Au interzis zborurile cu aceste aeronave

Nici o companie aeriană nu a dezvăluit suma primită de la Boeing drept compensație.

Autoritățile de reglementare au interzis zborurile cu aceste aeronave în luna martie a anului trecut, în urma accidentelor din Indonezia și Etiopia soldate cu 346 de victime.

Ce se întâmplă cu angajații

Într-un e-mail către angajați, Boeing a anunțat că aproximativ 3.000 de angajați vor avea noi sarcini. Cei mai mulți dintre acești angajați lucrează la fabrica Renton din Washington, unde este fabricat 737 MAX, în timp ce unii luicrează la fabrica din Carolina de Sud. Unele persoane vor lucra la aeronavele 767 și 777 / 777X din Everett, Washington. Boeing a asigurat că nu intenționează să concedieze niciun muncitor ca urmare a opririi producției aeronavelor 737 MAX.

O problemă potențial gravă

Reuters a raportat că Administrația Aviației Federale nu va aproba reluarea producției aeronavelor 737 MAX până cel puțin în februarie, martie sau chiar mai târziu.

Boeing și FAA au declarat, duminică, că analizează o problemă potențial gravă, legată de sistemul de cablare, care ar putea duce la întârzieri în ceea ce privește revenirea modelului 737 MAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel