Ce promova și cât a costat prima reclamă TV - Video

prima_reclama
prima_reclama
La data de 1 iulie 1941, la un post de televiziune din Statele Unite se prezenta prima reclamă legală, un spot publicitar, cu o durată de numai 10 secunde.
Prima reclamă TV aducea în atenția telespectatorilor o companie de ceasuri şi bijuterii Bulova, înființată în New York cu 66 de ani înainte, căreia îi aparține și prima reclamă radio, transmisă vreodată în SUA, relatează mashable.com, potrivit ro.stiri.yahoo.com.
Spotul publicitar TV al companiei Bulova a fost difuzat pe NBC la ora 14:29, înainte de un meci de baseball. „Nu a fost o reclamă filmată, din câte ştiu. A fost doar grafică şi voce”, a declarat pentru publicaţia citată un purtător de cuvânt al companiei. Ea fost văzută de cel mult câteva mii de persoane, în condiţiile în care în New York, la vremea respectivă, existau doar 4000 de televizoare. Reclama a costat compania 9 dolari, din care 4 pentru timpul de difuzare şi 5 „cheltuieli ale postului tv”.
În prima reclamă televizată, peste forma teritoriului Statelor Unite colorat în gri, pe un fundal negru, este aplicată imaginea unui ceas Bulova. Imaginea rămâne timp de câteva secunde pe ecran, după care se aude sloganul „America runs on Bulova time/America se ghidează după Bulova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel