EXCLUSIV  Maria Dumitrașcu: Mărturiseşte-ţi sentimentele unei persoane pe care o iubeşti în secret și invit-o la o cafea. Altfel, o să o pierzi, fiecare ezitare e o șansă pierdută

femeie
femeie

Nu banii sunt totul. Nici statutul, ori puterea dată de bani. De fapt, banii nu sunt nimic dacă nu ajungi să te bucuri de ei.

Vine un moment în viață când te vei gândi la trecut, te vei gândi la ce a fost și vei realiza că nu ai reușit ce ți-ai propus. În goana după bani, an de an, zi de zi, ai uitat să fii om. Te-ai închis în tine, te-ai îndepărtat de lume, un singur gând acaparându-ţi mintea: trebuie să fac bani! Dar uită-te puțin în jur, vezi pe cineva? Nu, nu mai e nimeni, toți au dispărut fără să observi, în fuga ta oarbă. Te rog, oprește. Oprește acest drum către nicăieri. Nu banii sunt totul. Nici statutul, ori puterea dată de bani. De fapt, banii nu sunt nimic dacă nu ajungi să te bucuri de ei, dacă nu ai pe cineva lângă sufletul tău, dacă ai uitat să te bucuri de lucrurile simple care îţi sunt oferite zi de zi, pe gratis, de către natură.

Dă-ți voie să iubești, nu mai lăsa timpul să treacă pe lângă tine, spune-i persoanei dragi ce simţi pentru ea, iartă-i pe cei care ţi-au greşit, mărturiseşte-ţi sentimentele unei persoane pe care o iubeşti în secret și invit-o la o cafea. Altfel, o să o pierzi, fiecare ezitare e o șansă pierdută. Vei ajunge mai târziu să regreți fiecare moment ratat, fiecare vis abandonat. Te vei gândi că ai fi putut să faci mai multe, dar tu n-ai avut curaj, să crezi, să riști, să iubești, să lupți, să-i spui ce simți.

Se spune că ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată, că nu va mai fi la fel și că odată cu trecerea timpului, vom percepe lucrurile diferit. Nu vor mai avea aceeași substanță, același substrat, trăirile noastre îşi vor pierde din intensitate, pentru că nu le mai acordăm aceeași importanță. A trecut timpul și nu am profitat de el, acele clipe nu le vom mai întâlni niciodată. Rămâne acel gol din interior şi urmele persoanelor dragi, care dispar de lângă noi, uneori fără să observăm, să anticipăm, ne trezim într-o zi că nu mai sunt, și nu mai avem pe cine să strângem în braţe sau cui să spunem “te iubesc!”.

Trebuie să ne trăim frumos viața, să ne bucurăm de ea, de cei din jurul nostru. Să avem curajul să riscăm, să iubim, să învățăm să punem fericirea noastră pe primul loc și să nu mai fugim orbi după bani și succes. Banii trebuie sa fie doar mijlocul, nu scopul, să ne folosim de ei doar pentru a ne îndeplini obiectivele, visele și să ne bucurăm de frumusețile vieții. Nu vom fi mai fericiți dacă vom avea portofelul plin de bani și vom fi singurii care îi vor număra. Nu ne vom acoperi rănile şi golurile cu ajutorul banilor. Nu ne vom simţi mai superiori decât ceilalţi dacă în noi există un sentiment profund de inferioritate. Nu vom fi mai fericiţi dacă nu ne vom vindeca.

Cineva a spus odată că: "Viața nu se măsoară în ani, ci în intensitatea trăirilor" și tind să cred că avea dreptate.

Voi?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel