EXCLUSIV  Ce mânca Nicolae Ceauşescu. Adrian Eugen Cristea: Secretul crenvurştilor româneşti care i-au încântat pe toţi şefii de state

Nicolae si Elena Ceausescu
Nicolae si Elena Ceausescu

Marius Marinescu și Adrian Eugen Cristea, şef al Direcţiei a V-a a Securităţii, au povestit ce mânca Nicolae Ceauşescu şi care era alimentul românesc care i-a cucerit pe toţi şefii de state care au venit în România în acea perioadă.

„Am discutat cu fostul bucătar al lui Nicolaea Ceauşescu şi îmi spunea că Ceauşescu era atât de zgârcit încât în momentul în care rămânea puţină mâncare – comanda, ştiu eu, două felii de parizer, una o dădea retur. Avea grijă ca să mănânce atât cât i-a prescris medicul, nu mai mult. Era de o zgârcenie ieşită din comun, care a rămas din tinereţea lui, şi-a pus amprenta de când era într-o familie foarte mare şi cu multe lipsuri”, a povestit Marius Marinescu.

„El era singura persoană care, printr-o hotărâre de partid şi de Guvern, beneficia de tot ceea ce dorea. Voia cinci maşini acum, i se aducea acum marca pe care şi-o dorea. Avea nevoie de nu ştiu ce, i se aducea din străinătate ce dorea. Cât priveşte mâncarea, aceasta era făcută la Băneasa, la o intreprindere specializată de produse din carne. Cel puţin 50-60% din activitatea mea era dedicată pentru şefii de stat care veneau în România, mulţi dintre ei neoficiali sau doar în trecere, în escale de la Moscova sau spre Moscova. Asta se întâmpla în fiecare zi aprope.

Crenvurştii erau cei care atrăgeau foarte mult. Toţi şefii de state care i-au gustat erau foarte încântaţi cum de se sparg crenvurştii aceia aşa uşor şi au un gust extraordinar. Erau aşa pentru că era interzis să se pună în alimente coloranţi sintetici şi produse chimice. Totul era natural”, a adăugat Adrian Eugen Cristea.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel