EXCLUSIV  Naty Badea, dezvăluire în premieră. ”M-a șocat un pic. E o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm”

Naty Badea, la DC News
Naty Badea, la DC News

Naty Badea, profesoară de limba italiană, a povestit la DC News un episod petrecut la Veneția unde a fost invitată să vorbească despre România.

”Am fost invitată de facultatea din Veneția la o conferință unde s-a vorbit despre interculturalitate. Fiecare profesor prezenta forțelor de ordine - polițiști, pompieri etc - realitățile țării pentru ca ei să poată acționa mai eficient. În Italia sunt foarte multe popoare care trăiesc acolo sau turiști. A fost o profesoară care a vorbit despre China, alta despre țările arabe, iar eu am fost pentru România. Am vorbit foarte mult despre comunism, despre ce a lăsat în urmă comunismul pentru ca ei să înțeleagă mentalitatea noastră și să ne accepte. Ideea era acolo să ne poată accepta astfel încât să fim mai eficienți în comunicare. A fost o experiență interesantă”, a povestit Naty Badea la DC News.

VEZI ȘI: Mihai Gâdea: Tocmai s-a întâmplat o minune. Doctorul care l-a operat mi-a spus direct că...

Imaginea străinilor despre România

Întrebată ce știau străinii despre România, Naty Badea a zis: ”De obicei, când auzeau despre România, italienii spuneau: fete frumoase, Dracula. Acum nu, Au fost alte teme prezente. M-a șocat un pic acest lucru, m-a impresionat. I-am întrebat care este primul cuvânt care le vine în minte când aud România. Au spus țigan, corupție, delincvenți. E de înțeles fiind vorba de polițiști, pe ei i-am întrebat, dar un pic s-a schimbat percepția. Am încercat să le ofer un tablou cât mai larg al României. Le-am explicat că țara noastră nu înseamnă doar asta. Au înțeles, dar este o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm”.

Iată răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel