Ce își dorește Dăncilă de la companiile românești de pe piața turcă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că ţara noastră îşi doreşte o prezenţă cât mai mare a companiilor româneşti pe piaţa turcă, dar şi a companiilor turce pe piaţa românească.

"În plan bilateral, România şi Turcia au o relaţie solidă şi multidimensională, cu o importantă componentă economică. Parteneriatul strategic semnat în anul 2011, bazat pe interese şi avantaje reciproce, rămâne în continuare fundamentul relaţiilor noastre. Relaţia economică şi comercială bilaterală continuă o tendinţă ascendentă. (...) Doresc să îmi exprim în mod deosebit satisfacţia pentru decizia de organizare la 19 aprilie, la Istanbul, a primei reuniuni a Comisiei mixte de cooperare economică şi comercială, când va fi organizat şi un forum pentru afaceri şi investiţii cu participarea reprezentanţilor mediului privat. (...) Ne dorim o prezenţă cât mai mare a companiilor româneşti pe piaţa turcă, dar şi a companiilor turce pe piaţa românească", a spus Dăncilă, la Palatul Snagov, în cadrul unor declaraţii de presă comune cu vicepreşedintele Republicii Turcia, Fuat Oktay.

Producătorii și exportatorii români, la IMOB

Ea a adăugat că la începutul acestui an producătorii şi exportatorii români din sectorul mobilei au participat, în cadrul unui pavilion naţional, la IMOB, unul dintre cele mai mari târguri internaţionale de profil de la Istanbul.

"Am purtat de asemenea un dialog aprofundat cu domnul vicepreşedinte Oktay asupra relaţiei dintre UE şi Turcia, în special în lumina organizării la 15 martie, la Bruxelles, a reuniunii Consiliului de asociere Uniunea Europeană - Turcia, după o întrerupere de patru ani. Reluarea acestui cadru de dialog între UE şi Turcia corespunde obiectivelor enunţate de către România pentru perioada deţinerii mandatului Preşedinţiei Consiliului UE. Turcia este un partener cheie al UE, cu care cooperează în combaterea provocărilor comune. Contribuţia Turciei în gestionarea migraţiei, precum şi eforturile deosebite pe care le face pentru a găzdui mai mult de 3,5 milioane de refugiaţi sunt recunoscute şi apreciate. Implementarea acordului UE - Turcia a dus la reducerea migraţiei ilegale", a menţionat premierul Dăncilă.

Vezi și: Dăncilă: Bulgaria, partener cheie pentru România în regiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel