EXCLUSIV  Ce întrebări primesc victimele violenţei domestice pentru un ordin de protecţie provizoriu - VIDEO

Mihai Venea, comisar-șef din cadrul Direcției de Ordine Publică IGPR, a explicat, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, care sunt criteriile de acordare ale unui ordin de protecţie provizoriu pentru victimele unei agresiuni domestice. 

"Ordinul de protecţie provizoriu este emis de poliţistul care, în urma unei intervenţii la o astfel de sesizare de violenţă domestică, constată că se află în prezenţa unei situaţii de risc iminent. Evaluarea riscului ca fiind iminent sau nu se face prin aplicarea formularului de reevaluare a riscului şi presupune completarea unui formular cu întrebări al căror tip de răspuns este cu DA sau NU. 

Acest formular se completează de poliţist, are două capitole, constatări prin prisma răspunsurilor victimei şi unul cu constatări ale poliţistului. Una dintre întrebări este 'agresorul a încercat să vă ucidă, a ameninţat că vă ucide alţi membri de familie?'. Sunt întrebări care se referă la situaţii grave. Dacă la 2 dintre primele şapte întrebări răspunsul este DA, atunci suntem în risc iminent", a declarat Mihai Venea pentru DC NEWS. 

Mai multe despre formularul de risc puteţi vedea în materialul VIDEO de mai jos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel