Ce face Toader în timp ce Kovesi e audiată în PE

FOTO: Facebook / Tudorel Toader
FOTO: Facebook / Tudorel Toader

Laura Codruța Kovesi a fost audiată astăzi în Parlamentul European, în comisia CONT, iar mâine va avea loc votul în Comisia LIBE. Cu toate acestea, în aceste două zile, ministrul Justiției din România își continuă activitatea normală. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit astăzi cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, cu care a discutat despre cooperarea în domeniul criminalităţii informatice. 

Cu această ocazie a fost reiterată cooperarea excelentă dintre România și Consiliul Europei în domeniul criminalității informatice, cooperare care durează de mai bine de 15 ani. Secretarul General adjunct a mulțumit pentru sprijinul constant și expertiza furnizată de autoritățile competente din România în activitățile de asistență tehnică organizate de Consiliul Europei.

Soluții în beneficiul statelor

”A fost subliniată necesitarea coordonării procesului de negociere a pachetului legislativ e-evidence în domeniul obținerii probelor electronice, care are loc la nivelul Uniunii Europene sub Președinția română a Consiliului Uniunii Europene și negocierea celui de-al doilea Protocol adițional la Convenția privind criminalitatea informatică. Concluzia a fost aceea că sunt necesare soluții coerente și complementare atât la nivelul Uniunii, cât și la nivel global, în beneficiul tuturor statelor”, susține Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook. 

În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Justiției, în colaborare cu Consiliul Europei, organizează Conferința “Justiție penală în spațiul cibernetic”.

Vezi și: 

Kovesi, audieri. Roșca Stănescu: Miza cea mai mare e a doamnei Monica Macovei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel