Ce editorialist a semnalat primul cazul Mălaimare

malaimare dc
malaimare dc

Editorialistul Revistei 22, Andreea Pora, scria pe 29 noiembrie un articol intitulat ”Ordonanța Varanului”, în care vorbea despre modificarea legii Audivizualului prin Ordonanță de Urgență. După ce acuza mai mulți membrii ai CNA că ”execută comenzile de partid” ale USL, jurnalistul semnala în ”p.s-ul” articolului că doi membri ai Consiliului, Mihai Mălaimare și Cristian Mititelu, se află în incompatibilitate.

Andreea Pora menționa într-un material scris după aprobarea de către Guvern a modifcării legii nr. 504/2002, că a descoperit numele a doi membri CNA, a căror cazuri ”parcă seamănă cu Mircea Diaconu?”.

”P.S. Și că veni vorba de principii, m-am uitat pe declarațiile de interese și avere ale dlor Mihai Mălaimare și Cristian Mititelu, unde am văzut ceva la care doar ANI poate răspunde corect. Mălaimare (vezi AICI) este  director la Teatrul Masca (aflat în subordinea Primăriei Municipiului București) de unde a câștigat în anul anterior suma de 60.899 lei. Parcă seamănă cu Mircea Diaconu? Sau nu? Cristian Mititelu e vicepreședinte la Alianța Civică (vezi AICI), o funcție  onorabila la un ONG și mai onorabil, care a jucat un rol important în societatea postdecembrista. Doar ca legea audiovizualului spune la articolul 12 (2):  “Calitatea de membru al Consiliului este incompatibilă cu funcţiile publice sau private, cu excepţia celor didactice, dacă nu dau naştere unor conflicte de interese”. Să fiu sinceră, nu pot să cred că două personaje atât de cunoscute, cu renume în lumea intectuală și artistică, de o bună-credință, nu-i așa?, mai presus de orice îndoială, etc. etc. ar putea, doamne ferește, să fie alaturea de o ticaloasă de lege. ANI, fii barbată și luminează-ne!”, scria la momentul respectiv editorialista.

Mihai Mălaimare a anunțat marți că demisionează din funcția de membru al CNA, deoarece consideră drept ”stranie” decizia ANI de a-l cerceta de incompatibilitate. Actorul susține că are un document de la Parlament, potrivit căruia funcțiile de membru CNA și de cea de director al Teatrului Masca sunt compatibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel