Ce demonstrație a făcut Traian Băsescu la hartă

basescu-harta
basescu-harta

Traian Băsescu s-a făcut profesor pentru câteva minute și a explicat cu bățul la hartă ce înseamnă Spațiul Schengen.

Traian Băsescu a susținut, luni, o conferință de presă în contextul scandalului aderării la Spațiul Schengen. Președintele a spus că aderarea la zona de liberă-circulație reprezintă o etapă a procesului de integrare în UE.

La un moment dat, Băsescu a plecat de la pupitru și a început să arate pe harta României un lucru evident: că granița Spațiului Schengen se află în vestul României, iar după intrare se va afla în est, la granița cu Republica Moldova.

Potrivit informațiilor sale, există cel puțin șapte state care și-ar folosi dreptul de veto la JAI, împotriva României și a Bulgariei. Traian Băsescu crede că România ar trebui să renunțe la gândul unui succes în Consiliul din 7-8 martie și ar trebui să stabilească alt termen, în septembrie sau decembrie, de integrare în Schengen.

Președintele nu-și asumă răspunderea pentru eșecul integrării, care se prefigurează, pentru că nu el a ținut miniștrii și parlamentari în funcție și nu el a făcut presiuni în CSM. Șeful statului a ținut în repetate rânduri să salute poziția recent exprimată de premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel