Ce boală are, în realitate, Paul Everac. Unde este internat dramaturgul

paul everac
paul everac

În cazul dramaturgului Paul Everac, presa a greșit atât diagnosticul, cât și spitalul unde este internat maestrul. În cursul zilei de vineri, tabloidele și apoi presa serioasă au dat știrea că Everac, fost director general al TVR, ar fi fost internat de urgență la Fundeni, pentru un cancer de prostată mai vechi, complicat cu hemoragii digestive inferioare.

În realitate, maestrul Paul Everac a fost internat la Spitalul de Urgență, cel mai probabil pentru tulburări date de o angiodisplazie colonică. Afecțiunea este una de tip vascular și constă în lezarea legăturilor dintre o arteră și o venă de mici dimensiuni. Apar hemoragii și anemie, slăbiciune, oboseală, chiar și leșinuri, ca și sânge în scaun.

Hemoragiile se repetă și sunt, de regulă, nedureroase. Angiografia selectivă permite identificarea zonei afectate, dacă este efectuată în timpul sângerării. Este posibil ca Paul Everac să rămână internat, pentru a se surprinde o nouă hemoragie, dar și pentru administrarea de medicamente care pot reduce riscul sângerării sau chiar vindeca boala.

Dacă tratamentul medical nu are succers, rămâne posibilitatea  electrocauterizării vaselor afectate sau chiar a rezecției chirurgicale a zonei. Mortalitatea în astfel de cazuri, este de 10 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel