Ce a zis Tăriceanu de față cu Iohannis: Imens BLOCAJ, consecințe grave

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a făcut primele declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat joi, după consultările de la Cotroceni, că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de alegerile la termen ar fi nesemnificativ.

„Constituţia prevede nişte paşi care sunt extrem de anevoioşi şi consumatori de timp. Drumul până la alegerile anticipate înseamnă aproximativ patru luni de zile, care creează o serie de consecinţe defavorabile. Constituţia României nu este una care să faciliteze recurgerea la soluţia alegerilor anticipate, din contră. (...) Consecinţele pe care le produce derularea procedurii de alegeri anticipate creează, în toată această perioadă, un imens blocaj legislativ, economic, cu consecințe grave asupra situației din țară și a cetățenilor, care nu au de ce să sufere.

(...) De aceea i-am spus preşedintelui că ni se pare această soluţie nepotrivită, mai ales că economia de timp la care se ajunge este una nesemnificativă”, a spus liderul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel