EXCLUSIV  Ce a văzut Cătălin Ivan la Valea Uzului: Acesta este un semn

Cătălin Ivan a relatat, în cadrul unui interviu pentru DC News, care a fost semnul de mare civilizație, de la evenimentele româno-maghiare, petrecute ieri la Cimitirul Internațional al Eroilor, de la Valea Uzului, cu ocazia Zilei Eroilor.

Am fost extrem de civilizați. Eu am ajuns la cimitir la ora 16. Cu o coroană de flori în mână, am stat de vorbă cu oamenii. Cei de la jandarmerie ne-au rugat să nu ne ducem către cimitir pentru că acolo erau mobilizați aproximativ 100-200 de etnici maghiari. Nu știu cine i-a adus, dar erau destul de bine organizați. Aveau materiale pregătite, aveau bannere. Să fim serioși! Ei au făcut un lanț uman în fața intrării în cimitir. Cei de la jandarmerie ne-au rugat să stăm la distanță până la ora 17 când aveam autorizație, pentru a evita incidentele. Oamenii aveau steaguri, au cântat, au pus muzică patriotică, dar nu s-au dus către cimitir. La ora 16 eram peste 1.000 de români, iar la ora 17 când ne-am dus către cimitir eram mult peste 2.000. Din cauză că maghiarii nu au dorit să se dea la o parte, unii au intrat prin spate și au deschis ușa cimitirului din interior. Un copil a fost primul care a fluturat steagul României din interior, dar asta pentru că era deja 17.30 de minute și nu am putut intra. a spus Cătălin Ivan.

Acesta este un semn de mare civilizație

Nu au fost incidente. La un moment dat, chiar lângă jandarmi eram, nu mi-a fost teamă, dar mi-ar fi părut rău să se escaladeze toată tensiunea. Să nu lași oamenii să intre, să depună o coroană de flori, este clar că se creează o frustrare. Oamenii au fost extrem de civilizați, precum și calitatea oamenilor era foarte ridicată. Erau prezenți profesori, oameni îmbrăcați în costume populare. A fost emoționant. Erau unii mai agresivi, dar prea puțin ca să creeze o atmosferă violentă. Românii s-au purtat extrem de civilizat. Culmea, după ce au intrat in cimitir, maghiarii s-au retras și erau în mulțimea de români. Nimeni nu s-a luat de ei să îi agreseze. Eu când am plecat de la cimitir, maghiarii care făcuseră lanțul uman erau încă acolo, nu mai erau apărați de jandarmi, nu s-a luat nimeni de ei, deși erau aproximativ 2.000 de români. Acesta este un semn de mare civilizație, iar ei încearcă să facă un eveniment nefericit ceea ce nu e adevărat. La plecare, erau amestecați, maghiarii cu românii, probabil că mulți se și cunoșteau! a spus Cătălin Ivan, într-un interviu pentru DC News.

Vezi și Scandal Valea Uzului. Dan Tănasă: E manipulare! Fake news! Nimeni nu dat acest lucru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel