Ce a făcut Violeta Alexandru înainte să ajungă în Guvernul Orban. Cine este ministrul controversat al Muncii

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Violeta Alexandru se bate pe locurile fruntașe în topul celor mai controversați miniștri din Guvernul Orban.

Exprimarea unui ministru: ”A sărit din baie” cu o postare

Ministrul Muncii, de la nivelul Guvernului:

- îi răspunde unui fost ministru prin afirmația ”ieri a sărit din baie cu o postare Vasilescu ot PRM”- ulterior a șters ”din baie”.  

- publică numărul de telefon al președintelui Casei Naționale de Pensii, abia operat pe cord și aflat în spital.

- consilierul ei blochează angajații din Ministerul Muncii în clădire  - Vezi AICI

- a fost autorul unor schimbări discutate de la vârful mai multor instituții. 

O figură acum controversată, până de curând necunoscută, în ciuda funcțiilor publice deținute de-a lungul anilor. 

Primul impact în spațiul public: Consiliera lui Orban care l-a înfrânt pe Rareș Bogdan

Încă din momentul în care a apărut în atenția publică, Violeta Alexandru a fost o figură care a stârnit controverse. Ea a fost cea care l-a înlocuit pe Cristian Bușoi la șefia PNL București, fiind susținută de Ludovic Orban, căruia îi era consilieră. Presa nu-i spunea pe nume, ci îi punea direct ștampila ”Consiliera lui Orban”, acesta fiind primul impact pe care l-a avut în spațiul public. 

Mai mult, era văzută drept cea care l-a înfrânt pe Rareș Bogdan în cursa pentru șefia PNL București, într-o ședință tensionată, în care se auzea că Ludovic Orban ar fi fost cel care l-ar fi ”lucrat” pe cel care astăzi e prim-vice al partidului. 

A intrat în câmpul muncii de la 18 ani. La 21 de ani, era consilier prezidențial

Violeta Alexandru a fost consilieră a lui Ludovic Orban în PNL. Conform CV-ului, prima activitate a avut-o din 1994, adică la 18 ani, când a activat în Asociaţia Pro Democraţia în funcţia de coordonator relaţii publice. Din 1997, la doar 21 de ani, era deja consilier prezidențial în Departamentul de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni, în timpul lui Emil Constantinescu. De la Administrația Prezidențială, a revenit la Asociația Pro Democraţia, dar ca director executiv, din 1999 până-n 2001. În 2001, a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), al cărui director a fost până-n 2015, când a fost numită ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic în Guvernul Cioloș. Din 2017, de când nu a mai fost în funcția de ministru tehnocrat, s-a înscris în PNL și tot de atunci a fost și consilier al președintelui PNL. 

Deși a intrat în câmpul muncii la doar 18 ani, ministrul Alexandru a finalizat studiile superioare, de masterat, la 30 de ani. Atât licența, cât și masterul le-a finalizat la SNSPA. 

Declarația de avere

În ciuda activității sale în câmpul muncii, Violeta Alexandru nu se numără printre cei mai înstăriți miniștri. A moștenit un teren agricol, în Teleorman, de 0,8 hectare. În declarația de avere apare și un teren înstrăinat, în aceeași comună din Teleorman, cu 23.000 de lei. 

Are un apartament, cumpărat prin credit, împreună cu soțul său, cu o suprafață de 62 mp, o mașină fabricată în 2007, dar și un credit pe care l-a luat în 2015, an în care a devenit ministru, în valoare de 55.000 de euro, pe 30 de ani, adică până-n 2045. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel