Ce a făcut George Maior în doi ani în SUA

În primii doi ani de mandat, în calitate de ambasador al României la Washington, George Maior a avut peste 40 de întâlniri la nivelul Congresului, mai mult de 30 de întâlniri la nivelul administrației, aproape 20 de prelegeri în cadrul unor universități și think-tankuri de mare prestigiu, evenimente dedicate relațiilor economice și comerciale, o activitate pe lună fiind dedicată comunității românești de peste Ocean.

Una dintre ambițiile lui Maior, recunoscut ca cinefil vechi a fost de a organiza cel mai mare festival de film românesc din Washington DC.
 
Evenimentul a durat 30 de zile și în cadrul său au rulat 15 filme cu 121 premii internaționale, prin intermediul ambasadei organizându-se și concerte de pian, orgă, vioară, flaut.
 
Echipa coordonată de Maior  a dus la îndeplinire 2 vizite oficiale ale președintelui României, dintre care o întâlnire cu președintele D. Trump 2017 și cu vicepreședintele J. Biden 2015, o vizită oficială a primului ministru din 2016, întâlnire cu vicepreședintele Biden 2016, dar și peste 10 vizite la nivel de ministru şi secretar de stat.
 
Dintre întâlnirile cu impact strategic, unele dintre cele mai importante au fost cele cu senatorul Ben Cardin, ranking member, senatorul Ron Johnson, președintele Comitetului pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, ambii decorați cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de „Comandor de către Președintele României, dar și cele cu R. James Woosley Jr., fost director al CIA, precum și cu primarul orașului Chicago, Rahm Emanuel.
 
Premergător acestora, ambasadorul român se întâlnise cu senatorul republican Ron Johnson, președinte al Comitetului pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale -Homeland Security.
 
Toate acestea în condițiile în care în această perioadă a intervenit și complexul transfer de putere de la administrația Obama la administrația Trump, cu toate sensibilitățile sale. 
 
Un impact important au avut și întâlnirile cu  congresmenii republicani Jason Chaffetz, președintele Comitetului pentru Control și Reformă Guvernamentală al Camerei Reprezentanților, Trent Franks, vicepreședinte al Subcomitetului pentru Forțe Strategice din cadrul Comitetului pentru Forțe Armate al Camerei Reprezentanților și Francis Rooney, membru al Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților SUA. 
 
Enumerarea unor întâlniri, evenimente sau acțiuni, care au avut un caracter public, reprezintă doar o mică parte din munca de lobby pe care trimisul României o face în Statele Unite.
 
Scopul poate fi doar unul, acela ca țara noastră să-și atingă obiectivele strategice: pace și prosperitate, într-un climat de stabilitate, din care România să beneficieze pe termen lung. Poate că și problema vizelor se va rezolva în timp tot ca urmare a unui constant șir de eforturi, care înseamnă multe contacte tete-a-tete. 
 
Am scris toate acestea pentru a sublinia și multele lucruri bune care se fac în interesul României, cu oameni muncitori în eșaloanele mai puțin vizibile ale României și care se implică de dimineața până seara să reușească ceva.
 
Dacă noi vom continua să scoatem în evidență doar aspectele negative, scandalurile și cancanurile, n-avem cum să culegem altceva. Vom sta mereu să răspundem unor injurii sau ne vom consuma energia în lucruri mici, care ne dezbină.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel