Urmărește emisiunea live


Ce a discutat Dăncilă cu directorul executiv al Băncii Mondiale

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva.

Directorul executiv al Băncii Mondiale se află într-o vizită în România pentru a participa, la invitaţia premierului român, la Conferinţa la nivel înalt privind rolul şi statutul femeii în societatea modernă, organizată sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, în zilele de 29 şi 30 mai, la Palatul Parlamentului.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi cooperarea dintre România şi Banca Mondială.

Premierul Viorica Dăncilă a mulţumit directorului executiv al Băncii Mondiale pentru participarea la Conferinţa de la Bucureşti şi a subliniat că promovarea egalităţii de gen şi reducerea disparităţilor între femei şi bărbaţi sunt priorităţi ale mandatului Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, a arătat că acţiunile întreprinse în această direcţie au un impact direct în combaterea sărăciei şi asigurarea unei creşteri economice durabile, fiind astfel circumscrise obiectivelor Băncii Mondiale.

Dăncilă a apreciat cooperarea cu Banca Mondială

În continuare, prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat calitatea excelentă a cooperării dintre instituţiile statului român şi Banca Mondială, arătând că aceasta a contribuit efectiv la modernizarea ţării noastre şi dezvoltarea sa economică din ultimele decenii. În context, şeful Executivului a evidenţiat rezultatele programelor de asistenţă pe care Banca Mondială le-a derulat până în prezent în România în diferite domenii: sanitar, asistenţă socială, fiscal, judiciar, învăţământ secundar şi mediu.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat importanţa dezvoltării, în continuare, a relaţiilor de colaborare bilaterale pe subiecte de interes comun, cum ar fi agenda digitală, conectivitatea, convergenţa economică, cooperarea pentru dezvoltare, consolidarea rezistenţei la dezastrele naturale, Balcanii de Vest. Totodată, a menţionat că România va continua să promoveze în mod activ politicile Băncii Mondiale şi va încuraja diversificarea instrumentelor financiare ale acesteia, cu accent pe adaptarea lor la specificul fiecărei ţări şi asigurarea complementarităţii cu alte surse de finanţare disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel