EXCLUSIV  CCR, validare referendum justiție. Lucian Bolcaș, întrebare: Răspunsul Comisiei de la Veneția, DECISIV!

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș arată CCR mijlocul pe care-l are la dispoziție în condițiile dubiilor care-i împiedică pe judecători să ia o decizie cu privire la referendumul pe justiție. 

”Curtea Constituțională a României urmează să se pronunțe cu privire la validarea referendumului, ori această pronunțare întârzie de mai multă vreme. CCR are la dispoziție extraordinarul Cod de bune practici în materie de referendumuri din 2007 al Comisiei de la Veneția. Dacă există atâtea dubii care-i împiedică să se pronunțe pe fondul lucrurilor, nu pe procedură, de ce nu dă CCR o întrebare la Comisia de la Veneția, în legătură cu conținutul acestui referendum, pentru validarea sa, mai ales că există mai multe contestații cu privire la această situație. Un răspuns de la Comisia de la Veneția în această materie ar fi decisiv în orientarea motivării pe care o așteptăm de la CCR, pentru că motivarea este esența acestor probleme. Validarea sa din punct de vedere numeric nu este atât de importantă cât este de importantă pentru dezvoltarea legislativă și pentru viitorul constituțional al României.” a subliniat avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews

În 27 iunie ar urma să se pronunțe CCR cu privire la validarea referendumului pe justiție, după ce în 12 iunie au amânat această decizie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel