CCR revocare Kovesi. Tudorel Toader dezleagă "misterul Iohannis"

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a vorbit despre o frază care a trecut neobservată în tot scandalul cu decizia CCR.

"La dezbaterea de la CCR s-a făcut o afirmație care cred că este miezul atitudini președintelui Iohannis: 'în teoria dreptului administrativ, cu cât cineva are o funcție mai mare, un număr mai mare de alegători, o reprezentativitate mai mare, cu atât marja de decizie discreționară este mai mare'. S-a folosit termenul 'discreționar' de vreo trei ori.

Prin urmare, a existat această abordare la Constituție în sensul că având cea mai mare reprezentativitate, poate să decidă, dovadă și faptul că motivul refuzul de revocare a fost pe ideea de oportunitate, adică... că nu vrea el să decidă sau crede el că nu se impune revocarea. Și aici este antiteza față de mine ca ministru al Justiției și Klaus Iohannis, ca președinte. Eu am venit cu argumente, Klaus Iohannis a spus doar că nu este oportun politic", a zis Tudorel Toader la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Așteptările lui Toader de la Iohannis

Ministrul Justiției este sigur că președintele nu va încălca Constituția și va semna decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

"Sincer, mă aştept să respecte decizia CCR. (...) Acum avem un comunicat care are sâmburele, esenţa deciziei, dar comunicat care astăzi, când vorbim, nu produce efecte juridice. Efect juridic se va produce din momentul când decizia motivată se va publica în Monitorul Oficial. De atunci, din momentul acela, se naşte obligaţia constituţională a preşedintelui de a emite decretul de revocare, cum spune dispozitivul Curţii. Eu, personal, nu cred că preşedintele nu va da curs deciziei CCR", a mai spus Tudorel Toader la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel