CCR, decizie referendum justiție. Klaus Iohannis, solicitare către Parlament: Cu celeritate!

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce CCR a validat referendumul pe justiție, respingând contestațiile. 

Președintele Klaus Iohannis consideră că, după decizia de astăzi a CCR, toate forțele politice parlamentare trebuie să pună de urgență în aplicare rezultatul referendumului pe justiție. Administrația prezidențială notează că acest referendum pe justiție a venit ca urmare a asaltului permanent al PSD-ALDE împotriva statului de drept, considerând votul a 6,5 milioane de români o sancțiune. 

Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună în legislație prevederile stipulate în Acordul Politic Național. Cu celeritate! 

Iată integral comunicatul de presă publicat de Administrația Prezidențială: 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, salută hotărârea adoptată miercuri, 27 iunie a.c., de către Curtea Constituțională și apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forțele politice parlamentare să pună de urgență în aplicare ceea ce au decis cetățenii.

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!" la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel