CCR, decizie protocoale. Chirieac: Bombă înspăimântătoare

ccr
ccr

Bogdan Chirieac a explicat ce ar trebui să se întâmple acum, după ce Curtea Constituțională a României a respins proiectul cu privire la desecretizarea protocoalelor.

Bogdan Chirieac a declarat, miercuri seară, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor, că dezastrul României a început încă din 2005, la o lună după ce președintele Traian Băsescu a devenit președinte.

"Eu înțeleg următorul lucru: dezastrul României a început odată cu epoca Băsescu în 2005, în decembrie 2004 a câștigat alegerile, dar nu a făcut nimic până în ianuarie 2005. Începe apoi cu chestiile astea cu protocoalele și, apoi s-a finalizat cu războiul româno-român și cu pierderile uriașe, care, la un moment dat, trebuie cuantificate. Adică, probabil că între 500 de mii și un milion de români au trebuit să plece că s-au desființat firmele cu capital românesc și nu au mai găsit de lucru, daune de zeci de miliarde de euro la bugetul de stat prin plusvaloarea care nu a mai fost creată și nu a mai fost impozitată, arestarea sau hărțuirea elitelor românești, politice, economice, culturale, medicale, universitare. La un moment dat, toți rectorii din România aveau dosar penal, despre ce vorbim? Fără ură și fără răzbunare, probabil o că comisie a Academiei Române ar trebui să facă o evaluare a războiului româno-român, război care, între altele, dincolo de creierul lui Traian Băsescu sau absența sa, a început de la aceste protocoale. Ele s-au sfârșit după ce Eduard Hellvig le-a denunțat. În momentul ăla s-au sfârșit și a fost o lovitură cumplită dată statului subteran din România", a declarat Bogdan Chirieac. 

Citește și: PSD-ALDE, candidat. Radu Tudor, ipoteză surprinzătoare

"DNA a distrus în loc să ajute"

Analistul consideră că după decizia CCR, este nevoie de un alt proiect de lege sau de o orodnanță de urgență. "Onorabila Curte a spus că legea asta pe care ați făcut-o nu e bună, faceți altă lege, ordonanță, ce știți, că vă pricepeți. Dacă este convenită și cu SRI, în cazul ordonanței vizavi de desecretizarea protocoalelor, eu cred că e foarte bine. Desecretizăm protocoalele și ne apucăm de undeva. După care, sigur că lumea vrea mult sânge, multă răzbunare. Eu nu contest că torționarii ăștia pe care i-ați văzut la televiziune în stenograme nu ar trebui să răspundă în fața legii. Cât a fost vechea conducere de la DNA, nici un fir de păr nu li s-a atins, apoi actuala conducere de la Parchetul General i-a protejat cât a putut. Dar nu asta e problema, ci evaluarea unei situații fără precedent în lumea civilizată. DNA a distrus în loc să ajute la combaterea corupției, lupta împotriva corupției a devenit o religie cu cei care au transformat asta într-un fel de berbece, un fel de bombă înspăimântătoare, un fel de kalashnikov înroșit cu care s-a tras în țintele politice, mai puțin în corupție", a conchis Bogdan Chirieac.

Citește și: Desecretizare protocoale, CCR decizie. Manda: Decizia CSAT nu e secretă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel