CCR, decizie pe completurile de trei de la ÎCCJ. Lucian Bolcaș, despre legătura cu dosarul Dragnea: Mișcarea DNA

Liviu Dragnea, proces ICCJ
Liviu Dragnea, proces ICCJ

CCR nu a luat astăzi o decizie cu privire la Completurile de trei judecători de la ÎCCJ. 

Amânarea s-a făcut pentru 20 mai 2019. În aceeași zi, se judecă procesul lui Liviu Dragnea, președintele PSD. 

”20 mai e probabil o zi fastă în anumite situații, amânarea mi se pare absolut justificată. De la bun început, am spus că această sesizare a CCR privind conflictul constituțional între instituțiile statale este foarte, foarte delicată și cu multe, multe probleme de drept. Nu mă gândesc la consecințe și ce se întâmplă pe urmă, mă gândesc că sunt multe probleme de drept extraordinar de dezlegat aici. Amânarea pronunțată de judecători, cel puțin din punctul de vedere al unor oameni care trebuie să gândească, este absolut justificată.” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews.

De ce nu altă zi decât 20 mai

Întrebat de ce nu s-a ales orice altă zi, avocatul a răspuns că ”la CCR există zile prestabilite pentru zile de ședință și pentru zile de deliberare și probabil că există o serie întreagă de alte dosare pentru zilele de deliberare, care nu permit punerea pe agendă”.

”Lucrul ocolit din dosarul lui Liviu Dragnea”

Despre legătura cu termenul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, avocatul a explicat că ”În dosarul dlui Dragnea e un lucru pe care foarte multă lume îl ocolește și anume amânarea s-a făcut datorită DNA, care a depus o excepție de neconstituționalitate. Aceasta nu se poate judeca, ca admisibilitate, în aceeași zi în care se depune cererea, trebuie comunicată părților și trebuie să se ia concluziile părților, obligatoriu, conform procedurilor constituționale. Prin depunerea acestei excepții, DNA și-a asumat amânarea dosarului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel