CCIR prezentă la expoziţia Fabricat în Moldova

Reprezentanții Camerei de Comerţ şi Industrie a României au participat, miercuri, 1 februarie 2017, la deschiderea oficială a expoziţiei „Fabricat în Moldova", eveniment ce reprezintă debutul stagiului expoziţional în Republica Moldova. 

Evenimentul a fost deschis de către Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, alături de Octavian Calmîc, viceprim-ministru şi ministru al Economiei şi de Eduard Grama, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Reprezentanţii CCIR au avut posibilitatea unei scurte discuţii cu autorităţile de la Chişinău, având ca temă principală dezvoltarea unor proiecte comune la nivelul mediului de afaceri din cele două state.

Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR, a subliniat faptul că România a devenit principalul partener al Republicii Moldova în ceea ce priveşte exporturile şi importurile. Totodată, oficialul CCIR ținut să transmită un mesaj de susținere din partea Sistemului Cameral: „Pentru sprijinirea companiilor din cele două state, Camera de Comerţ şi Industrie a României propune implicarea activă a companiilor moldoveneşti în misiunile economice organizate de CCIR pe pieţele externe".

[citeste si]

Din 2014,  eforturile pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două ţări au adus România pe locul I în ceea ce priveşte partenerii la export şi import ai Republicii Moldova. În acest context, la manifestarea de la Chișinău este prezentă o numeroasă delegaţie de oameni de afaceri din România. În marja acestei expoziţii, joi, pe 2 februarie 2017, la Chişinău are loc şi un Forum de afaceri bilateral Republica Moldova – România, la care sunt aşteptați să participe aproximativ 100 de oameni de afaceri din cele două state.

Prin aceste demersuri, Camera de Comerţ şi Industrie a României reiterează sprijinul necondiţionat oferit statului vecin şi prieten în parcursul său european şi în ceea ce priveşte dezvoltarea economică sustenabilă. Principalii contributori pentru prezenţa companiilor româneşti la evenimentul menţionat sunt camerele de comerţ şi industrie judeţene din România ai căror preşedinţi - Ionel Constantin (CCI Vaslui), Paul Butnariu (CCI Iaşi) şi Aurelian Gogulescu (CCI Prahova) - sunt prezenţi la Chişinău în perioada 1 – 2 februarie 2017.

La nivelul lunii octombrie 2016, schimburile comerciale între cele două state au înregistrat o valoare totală de 1099, 77 milioane euro, dintre care exporturile reprezintă 609,67 milioane euro, iar importurile 400,10 milioane euro.

De asemenea, potivit  informaţiilor publicate de ONRC, la nivelul lunii noiembrie 2016 în România erau înregistrate 4883 de companii cu capital din Republica Moldova, valoarea totală a capitalul investit fiind de 33,88 milioane euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel