CCIR și MMACA, colaborare în sprijinul mediului de afaceri pe piețele externe

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României și Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, au semnat  protocolul de colaborare  privind eficientizarea şi diversificarea misiunilor economice externe.

Acordul semnat, miercuri,  la sediul MMACA, vine în sprijinul  exportului și pătrunderii firmelor românești pe noi piețe, în contextul în care Brexit-ul este favorabil României. Nu în ultimul rând, deschiderea de noi piețe pentru produsele  românești va  contribui la reducerea deficitului comercial înregistrat în acest moment.

„Cred că prin acest protocol vom avea oportunitatea de a concretiza și eficientiza rezultatele obținute în urma vizitelor externe, de a ne face cât mai vizibili și atractivi pe plan internațional, cu atât mai mult cu cât contextul european, al Brexitului, ne este favorabil", a declarat ministrul Laufer, care și-a exprimat întreaga determinare de a face „tot ce ține de mine să avem o șansă cât mai mare ca România să atragă aceste mari investiții și trebuie să fim proactivi, dacă vrem să câștigăm în această competiție a economiilor dezvoltate".

La rândul său, Mihai Daraban, președintele CCIR,  a declarat că „suntem direct interesați de dinamizarea comerțului exterior. Poziția investițională internațională va fi consolidată prin măsuri de sprijin pentru internaționalizarea companiilor românești, iar deschiderea de noi piețe pentru produsele și serviciile românești va contribui la reducerea deficitului comercial înregistrat în prezent".

[citeste si]

De asemenea, Mihai Daraban a susținut că CCIR este interesată de creșterea nivelului de participare a mediului de afaceri românesc pe piețele externe, cu precădere overseas, motiv pentru care va asigura sprijin pentru MMACA în sensul identificării și selectării firmelor relevante pentru participarea în cadrul Comisiilor mixte, pentru vizite oficiale și pentru orice alte acțiuni de interes pentru comunitatea națională de afaceri.

În acest sens, președintele CCIR a declarat că va  fi creată o bază de date comună de companii, determinantă pentru buna coordonare a participării mediului privat la acțiunile de promovare întreprinse de MMACA și CCIR. Toate demersurile care decurg în baza protocolului vor avea ca scop consolidarea comerțului bilateral și deschiderea de noi piețe pentru companiile românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel