Papa Francisc, sfat pentru angajaţii din saloanele de coafură

Papa Francisc a cerut luni angajaţilor din saloanele de coafură şi de înfrumuseţare, în cadrul unei audienţe la Vatican, să evite bârfele în timpul programului de lucru şi să îşi întâmpine clienţii cu vorbe bune, informează AFP. 

Papa i-a invitat pe angajaţii din acest sector de activitate 'să îşi exercite profesia într-un stil creştin, tratându-i pe clienţi cu bunătate, oferindu-le mereu cuvinte amabile şi de încurajare, evitând să cedeze în faţa tentaţiei bârfelor care apare cu uşurinţă în acest mediu profesional'.

Suveranul pontif s-a adresat unei delegaţii de specialişti în coafură şi înfrumuseţare care fac parte din Comitetul Sfântul Martin de Porres, cerându-le să urmeze exemplul acestui călugăr dominican peruan, considerat sfântul patron al organizaţiei lor. Martin de Porres (1579-1639), denumit şi Martin al milosteniei, s-a născut în urma unei relaţii ilegitime dintre un nobil spaniol şi o fostă sclavă peruană de culoare.

Pregătit în arta bărbierilor, o profesie care se întindea în epocă de la îngrijirea rănilor şi până la chirurgie, Martin de Porres era renumit pentru talentul lui şi pentru blândeţea sa. A intrat apoi în ordinul călugărilor dominicani. Numeroase miracole au fost atribuite rugăciunilor sale şi a fost canonizat în 1962. 

Amintim faptul că, între 31 mai şi 2 iunie, Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unde are loc un celebru pelerinaj de Rusalii, vechi de peste 450 de ani

Vezi și Papa Francisc va purta, în vizita din România, un veşmânt creat special de un designer român

Vezi și Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc. 100.000 de persoane s-au înscris pentru vizită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel