EXCLUSIV  Cazuri GRAVE în spitale. Cepoi: Ministerul Sănătății a corectat această situație

Deși calitatea spitalelor din România s-a îmbunătățit de-a lungul timpului, sunt oameni care se plâng de situația pe care o găsesc atunci când merg să se trateze. Apar comentarii defavorabile, iar românii spun că mai bine strâng bani și pleacă în străinătate pentru a se vindeca.

Vasile Cepoi, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, a vorbit la interviurile DC News despre acest subiect.

"Aici lucrurile sunt mult mai complexe. Când vorbim de bani... lumea spune: 'am dat 10.000 de euro și m-am tratat la AKH'. Dacă întrebi cât a dat în România... constați că a dat de 100 de ori mai puțin. Se pune întrebarea dacă puteai fi tratat în aceleași condiții, dar la costuri diferite. Noi nu evaluăm acest aspect. Noi plecăm de la constatarea că majoritatea evenimentelor care s-au întâmplat nu țin de costuri. Faptul că o pacientă dezorientată temporo-spațial, din Brașov, este externată fără însoțitor sau când la Constanța o persoană a fost dată moartă, deși era vie... sunt erori", a zis Vasile Cepoi.

Transfuzii

În cadrul interviului s-a discutat și despre scandalul care viza spitalele ce funcționau fără unități de transfuzii autorizate. Între timp, situația a fost rezolvată.

Președintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate a declarat: "A fost o problemă de decizie la nivel național. Noi am identificat acest lucru înainte de a se întâmpla acele evenimente. Erau 174 de spitale de acuți care făceau transfuzii, dar care nu aveau unitate de transfuzii autorizată sau nu aveau deloc unitate de transfuzii. Noi am atenționat asupra acestui risc. Se putea obține autorizație sanitară de funcționare fără să existe unitate de transfuzii autorizată. Ministerul Sănătății a corectat această situație, iar acum spitalele care fac transfuzii sunt obligate să aibă unitate autorizată de transfuzii, să îndeplinească niște condiții pentru a preveni riscurile".

"Noi controlăm calitatea serviciilor medicale, calitate însemnând că desfășori o activitate în conformitate cu niște cerințe care sunt stabilite, de comun acord, cu toate părțile interesate. Noi semnalasem autorităților că sunt spitale care fac transfuzii deși nu au unitate autorizată pentru transfuzii", a conchis Vasile Cepoi la interviurile DC News.

Iată răspunsul: 

[citeste si]

INTERVIU INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel