Cazul Epstein: Directorul închisorii în care a murit omul de afaceri a fost transferat, doi angajaţi suspendaţi

Directorul închisorii federale din Manhattan unde omul de afaceri Jeffrey Epstein a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă a fost transferat temporar şi doi dintre angajaţi suspendaţi pe durata anchetei, a anunţat marţi Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP.

"Astăzi, ministrul justiţiei a dispus direcţiei închisorilor să-l mute temporar pe directorul Metropolitan Correctional Center (...) în aşteptarea concluziilor anchetelor FBI şi Inspectorului general", a anunţat marţi într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Kerri Kupec. 

"Direcţia închisorilor i-a suspendat, de asemenea, pe doi angajaţi ai MCC responsabili de unitatea închisorii în care Epstein era deţinut, în aşteptarea concluziilor anchetelor", a adăugat ea, precizând că, "măsuri suplimentare ar putea fi luate".

Jeffrey Epstein, de 66 de ani, a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.30, într-o celulă a Metropolitan Correctional Center, închisoare în care îşi aştepta procesul care urma să înceapă cel mai devreme în iunie 2020.

El a fost arestat pe 6 iulie şi inculpat la New York pentru că a organizat, cel puţin între 2002 şi 2005, o reţea formată din zeci de fete şi studente, cu care avea raporturi sexuale pe numeroase proprietăţi, în special în Manhattan şi în Florida.

Ministrul William Barr a denunţat în ajun carenţe "în securizarea de manieră adecvată" a închisorii în care era deţinut de la începutul lui iulie Jeffrey Epstein, care a fost multă vreme o figură a lumii bune înainte de a deveni unul dintre deţinuţii cei mai celebri ai ţării.

Mai multe media au relatat duminică că Epstein a fost lăsat singur in celulă, în condiţiile în care deţinuţii ar fi trebuit mereu să fie câte doi, iar rondurile prevăzute odată la 30 de minute nu au fost respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel