Cazul episcopului Huşilor. Patriarhia Română, reacţie: Se doreşte...

Patriarhia Română susţine necesitatea aflării adevărului privind acuzaţiile care i se aduc episcopului Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, spune consilierul patriarhal Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

"Poziţia Patriarhiei Române rămâne una constantă, fermă, aşa cum a fost de la început. Se doreşte aflarea adevărului în acest caz care a devenit un scandal în spaţiul mediatic, un scandal care afectează imaginea Bisericii Ortodoxe Române. Deci, Patriarhia Română susţine în continuare necesitatea aflării adevărului în acest caz şi, evident, solicită demonstrarea veridicităţii imaginilor prezentate în spaţiul public. Abia după aceea putem vorbi despre adevărul obiectiv", a declarat, pentru Agerpres, Vasile Bănescu. El a spus că în acest caz nu este vorba despre credinţă sau necredinţă în ceva, ci "vorbim despre un scandal provocat în jurul unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române şi Patriarhia Română doreşte realmente să se facă lumină şi să apară adevărul în acest context".

Vasile Bănescu spune că Patriarhia Română nu poate întreprinde o acţiune pe cont propriu de la Bucureşti, deoarece singurul for care are autoritate să analizeze această problemă, în prezent, este Sinodul Mitropolitan de la Iaşi.

Referindu-se la cei trei preoţi din judeţul Vaslui, consilierul patriarhal a spus că aceştia se fac vinovaţi de şantaj, în accepţiunea episcopului de Huşi, iar autorităţile au datoria să prezinte obiectiv autenticitatea probelor depuse la dosar. "Aceşti preoţi se fac vinovaţi, am înţeles, în accepţiunea episcopului de Huşi, de şantaj. Acest proces este în derulare, acest proces, însă, are la dosar şi nişte probe video, nişte înregistrări, iar autorităţile judiciare cred că au datoria să prezinte, din punct de vedere tehnic, în urma unei expertize tehnice, să prezinte obiectiv veridicitatea, autenticitatea acestor înregistrări. Am înţeles că episcopul de Huşi însuşi a solicitat autorităţilor să vină cu probe concrete referitoare la autenticitatea materialelor video care au fost confiscate la Huşi", a mai spus Vasile Bănescu.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel