Cazul Ditrău. Ciprian Mihali, fost ambasador în Senegal: Mâna albă, mâna neagră

Cazul Ditrău - Ciprian Mihali, fost ambasador în Senegal: Mâna albă, mâna neagră
Cazul Ditrău - Ciprian Mihali, fost ambasador în Senegal: Mâna albă, mâna neagră

Ciprian Mihali, fostul ambasador al României în Senegal, a comentat cazul Ditrău, într-o postare pe o rețea de socializare.

Fostul ambasador își povestește experiența pe care a avut-o în Africa, într-o zonă în care familia sa era singura cu piele albă:

”Oamenii din Ditrău spun că nu pot mânca pâine făcută de mâini negre. Pâinea albă nu se face decât din mâini albe, cred ei, acești bieți oameni cu mințile mai întunecate decât orice mână din lume.

Am avut șansa extraordinară să trăiesc și să-mi cresc un copil vreme de patru ani în Africa; iar de alți trei ani, să-l duc la o școală în care nu sunt mai mult de doi sau trei copii de aceeași naționalitate într-o clasă. Dar, mai ales, acest copil a avut norocul să fie ținut în brațe, legănat, sprijinit, protejat, hrănit de multe mâini negre, să mănânce din aceeași farfurie cu mâna lui alba alături de mâini negre, să fie împodobită pe mâna ei albă de mâini negre.

Iar această dragoste între mâna albă și mâna neagră l-a făcut pe acest copil să fie mai senin în gânduri decât orice țăran fricos din Ditrău. Murdăria nu e pe pâinea făcută de doi străini, ci în otrava picurată zi după zi de niște ticăloși de la București și de la Budapesta, pentru care frica e cel mai eficient argument pentru a-i menține pe oameni în aceeași robie ca acum 500 sau 1000 de ani. Ticăloși care le-au zdrobit mințile lăsându-le numai mâinile să robotească în sărăcie și gurile să repede ca niște papagali ce aud la televizor.

În 2013, în prima lui zi de grădiniță africană, fiind primul copil „de culoare" din acel loc, copilul nostru a fost pipăit minute în șir cu mânuțele negre de zeci de copii care doreau să se asigure că este o ființă reală, ca ei. Odată această probă trecută, nu-i mai despărțea și nu-i mai speria nimic.

Nu cei doi muncitori din Sri Lanka sunt sălbatici și nici mâinile lor nu sunt murdare. Sălbăticia, monstruozitatea este a celor care și-au pierdut și dramul de omenie pe care îl aveau poate cândva, pentru că și l-au târguit pe mai nimic, pe niște minciuni cu care își hrănesc animalul urii cuibărit în mințile lor fricoase și chinuite”, a scris Ciprian Mihali, cel care între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal, dar și în alte șapte state din Africa de Vest.

Citește și: Cazul Ditrău - IPJ Harghita a deschis dosar penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel