Cazul Cristescu-Hector Bitar de la Pena. Chirieac: mama este condamnată la moarte

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chireac a comentat decizia instanței de a-i lua copilul unei românce și a-l trimite în Mexic, la fiul unui miliardar din acea țară, Hector Bitar de la Pena. Instanța a decis ca în termen de două săptămâni, fiica Irinei Cristescu, în vârstă de doi ani, să fie trimisă la tatăl său, care nici măcar nu s-a deranjat să vină la proces, fiind reprezentat de un avocat din oficiu.

Întrebat cum își explică decizia instanței în favoarea tatălui, analistul politic Bogdan Chirieac a precizat: "Ce înțeleg din acest caz: o tânără fată pleacă din Mexic cu copilul său, speriată fiind, având documente, că, tatăl vrea să o ucidă. Aceasta ajunge în SUA, unde FBI-ul hotărește că fata are dreptate și o îndrumă mai departe să vină în România cu copilul. O instanță de judecată din România îi spune însă: copilul merge înapoi la tată, iar pe mamă o condamnăm la moarte, fiindcă dacă mama merge înapoi în Mexic, oamenii nu se joacă. Nu poți trimite un copil de doi ani, singur, cu avionul până în Mexic.

Va fi genul de sentință care va fi studiată la facultățile de drept. Dincolo de orice alt aspect, să iei fetița în condiția în care procurorul de caz recomandă ca fetița să rămână la mamă...Acest lucru n-a impresionat instanța", a mai spus Bogdan Chireac.

Analistul politic a făcut trimitere la cazul Bodnariu, care a revoltat opinia publică din România.

"Încep să am mai multă încredere în procurori, decât în judecători. Poate procurorul de caz, cel care a fost în instanță, să încerce să facă ceva."

Hector Bitar a dat-o în judecată pe Irina pentru răpire internaţională de copii. Instanţa a decis marți ca micuţa să fie trimisă înapoi în Mexic.

Decizia nu este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel